Nůž inspirovaný japonksým nožem SANTOKU s délkou ostří 18 cm. Je to všestraný kuchyňský nůž, je určen na krájení zeleniny, ovoce a masa. Díky vysoké čepeli můžete přenášet nakrájené suroviny z nože rovnou do mísy, nebo na pánev a hodí se také na drcení česneku. Vysoce umístěná rukojeť zabraňuje nárazům kloubů prstů o prkénko. Díky své konstrukci umožňuje krájet houpavým pohybem.
Ručně vyráběný univerzální kuchařský nůž z kvalitní nerezové oceli Bohler N690. Rukojeť je ze stabilizovaného dřeva, podlepena G10 a doplněná o nerezové corby nýty.
Díky zvolené oceli je nůž méně náročný na údržbu – je odolnější vůči vlhkému prostředí, což je v kuchyni zásadní. Další výhoda je, že dobře drží ostří a zároveň se snadno ostří. Tloušťka oceli je pouhých 1,8 mm a díky čemu je nůž velmi lehký a krásně se ovládá.
Stabilizací epoxidovou pryskyřicí se dřevo stane mnohem odolnější - dojde k zpevnění a zvýšení tvrdosti a zároveň se sníží nasákavost. Výsledkem je, že dřevo téměř dále nepracuje a je více odolné vlhkému prostředí. Další významný efekt je ten estetický – dřevo se dá různě barvit pomocí pigmentů a tím vznikají nevšední barevné variace.
Rokojeť vždy ošetřuji tungovým olejem a pak následně voskuji karnaubským voskem.Parametry:
Ocel: N690
Celková délka 31,5 cm
Délka ostří 18 cm
Výška čepele 5 cm
Tloušťka materiálu 1,8 mm
Kaleno v profesionální kalírně - tvrdost oceli 59-60 HRC.
Standardně nůž zasíláme v designové papírové krabičce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.