Nakiri, nůž na zeleninu - stabilizovaný javor

Dřevěná dárková kazeta
Dostupnost Skladem
Kód: 373
3 990 Kč
Nakiri, nůž na zeleninu - stabilizovaný javor
Nakiri, nůž na zeleninu - stabilizovaný javor
Novinka

Nůž inspirovaný japonksým nožem NAKIRI, který se používaná na krájení zeleniny a bylinek. Díky výšce nože můžete nakrájenou zeleninu jednoduše nabrat na čepel a přenést např. na pánev.

Ručně vyráběný nůž z kvalitní nerezové oceli Bohler N690. Rukojeť ze stabilizovaného javoru, podlepena G10 a doplněná ozdobnými nýty.

Díky zvolené oceli je nůž méně náročný na údržbu – je odolnější vůči vlhkému prostředí, což je v kuchyni zásadní. Další výhoda je, že dobře drží ostří a zároveň se snadno ostří. Tloušťka oceli je pouhých 1,8 mm a díky čemu je nůž velmi lehký a krásně se ovládá.

Stabilizací epoxidovou pryskyřicí se dřevo stane mnohem odolnější - dojde k zpevnění a zvýšení tvrdosti a zároveň se sníží nasákavost. Výsledkem je, že dřevo téměř dále nepracuje a je více odolné vlhkému prostředí. Další významný efekt je ten estetický – dřevo se dá různě barvit pomocí pigmentů a tím vznikají nevšední barevné variace.

Rokojeť vždy ošetřuji tungovým olejem a pak následně 2x voskuji karnaubským voskem.

Parametry:

Ocel: N690

Celková délka 31 cm

Délka ostří 17,5 cm

Výška čepele 5,5 cm

Tloušťka materiálu 1,8 mm

Kaleno v profesionální kalírně - tvrdost oceli 59-60 HRC.

Standardně nůž zasíláme v papírové krabičce. U produktu si můžete zvolit zaslání v dřevěné dárkové kazetě.